Seden att äta gås i samband med Mårtensafton har funnits i Sverige sedan 1500-talet, men det var inte förrän år 1850 som krögarna på Piperska Muren i Stockholm skapade gåsmenyn så som den ser ut än idag. På Culise börjar vi med två små aptitretare följt av en klassisk ”gåsamiddag” med vår signaturpaj till efterrätt. För den som inte uppskattar svartsoppa till förrätt finns hummersoppa som alternativ.
APTITRETARE
Gåskrokett med dragondipp
Krustad med löjrom & dillkräm
Alternativ 1
SVARTSOPPA
Terrine på marinerad gåslever och krås, äpplekräm & picklade
trattkantareller
Alternativ 2
HUMMERSOPPA
Kräftröra, trattkantareller, äpplekräm, aqvavitgelé & dillolja
GÅS
Krispigt stekt gåsbröst, confiterat gåslår och potatis, rosenkål med
syrligt fläsk, katrinplommon, rödkål & gåssky
CULISE ÄPPELPAJ
Karamelliserad rosmaringlass & crumble
645/person