Skip to main content

Gåsmiddag 7-9/11

Seden att äta gås i samband med Mårtensafton har funnits i Sverige sedan 1500-talet, men det var inte förrän år 1850 som krögarna på Piperska Muren i Stockholm skapade gåsmenyn så som den ser ut än idag. På Culise börjar vi med två små aptitretare följt av en klassisk ”gåsamiddag” med vår signaturpaj till efterrätt. För den som inte uppskattar svartsoppa till förrätt finns hummersoppa som alternativ.

APTITRETARE
Gåskrokett med dragondipp
Krustad med löjrom & dillkräm

Alternativ 1
SVARTSOPPA
Terrine på marinerad gåslever och krås, äpplekräm & picklade
trattkantareller

Alternativ 2
HUMMERSOPPA

Kräftröra, trattkantareller, äpplekräm, aqvavitgelé & dillolja

GÅS
Krispigt stekt gåsbröst, confiterat gåslår och potatis, rosenkål med
syrligt fläsk, katrinplommon, rödkål & gåssky

CULISE ÄPPELPAJ
Karamelliserad rosmaringlass & crumble

645/person

BOKA BORD
Boka
bord
Boka bord - Större sällskap (8+ personer)

Reservationsformulär för sällskap om 8 personer eller fler.
För bokningar av 1-7 personer, vänligen använd knappen 'Boka bord'.